Går det att få fram essensen ur en hösteftermiddag då solen står snett över fälten och färgar vattenpölarna på Landsvägen rosaröda?

Kan man plocka, torka och lagra den underbara känslan av välbefinnande som man upplever till kropp och själ efter en tur uppför Backafallen då sommarsolen glittrar i Sundets vågor och malvorna graciöst böjer sig i brisen?

Kan man – helt enkelt – fånga humlesurr på burk?

Dessa frågor ställde jag mig den allra första gången jag kom till Hven, denna underbara ö i Öresund. När färjan lade till i Bäckvikens hamn och jag steg i land, upplevde jag plötsligt hur mina axlar sjönk ner, jag andades ut och fylldes av en särskild rofylldhet.

Jag heter Ine och är sedan elva år certifierad massör och massageterapeut. Jag arbetar i nära samråd med naprapater och sjukgymnaster och min inriktning är långvariga och akuta smärtillstånd och utsrålande värk som till exempel ischias.

Till Hven kom jag när jag träffade min man Måns. Här kunde jag kombinera mitt yrke med mitt intresse för naturen och örters olika verkan. 2008  utbildade jag mig även till spaterapeut och  i april 2010 öppnades Hvens massage och naturapotek. I våra behandlingar använder vi oljor och krämer tillverkade av örter och blommor som odlas här på Hven. Det är en underbar känsla att de frön vi stoppar i jorden om våren blir till oljor och krämer som vi använder i de behandlingar vi erbjuder i vårt spa och som finns i vår butik.

Så även om man inte kan fånga humlesurr på burk, eller lagra den underbara känslan av en tur uppför Backafallen, så hoppas vi kunna komma så nära som någonsin är möjligt. Det är vår filosofi!