Behandlingar för ditt besök på spaetUnder veckans obligationer och ärenden kan man ibland glömma bort att ta tid för sig själv. I dessa fall är en spadag ett grymt alternativ som kan låta dig slappna, samtidigt som du får en härlig och bekväm behandling. Som tur är har vi idag många verksamheter som erbjuder tjänster inom hälsa och skönhet.

Ett besök på ett spa kan verkligen göra underverk efter en lång och stressig vecka. Detta är några av de vanligaste behandlingarna som du kan ta del av på ett spa:

  • Massage
  • Helkroppsbehandling
  • Ansiktsbehandling
  • Frysbehandling
  • Ögonbryn och fransfärgning
  • Vaxning
  • Manikyr & pedikyr

Massage

Det finns idag många olika massagetyper som du kan njuta av. Det kan handla om svensk massage, akupressur, bindvävsmassage, ayurvedisk, shiatsu, hot stone massage och thaimassage för att nämna några få.

Helkroppsbehandling
Den här behandlingen fokuserar på hela kroppen, vilket man kan höra med kroppen. Dina armar och ben, ditt ansikte, dina fötter och dina händer blir omhändertagna med en grundlig rengöring och oljor. En helkroppsbehandling kan vara toppen att ta del av om du letar efter en genomförlig vård av en utbildad specialist.

Ansiktsbehandling
En ansiktsbehandling ger dig en djupgående rengöring tillsammans/eller med massage, samt skönhetsprodukter som passar just din hy. Ansiktsbehandlingar är oftast väldigt anpassningsbara och processen är varierande beroende på din hudtyp.

Frysbehandling
En frysbehandling är en lite ovanligare typ av skönhetsbehandling. Denna specificerar sig på att få bort fläckar eller födelsemärken på din kropp genom en stark stråle av flytande N20 (dikväveoxid). Kylan från detta förstör hudförändringar från djupet och tar till exempel bort pigmenteringar, hudvårtor, åldersfläckar, skintags och nästintill alla slags fläckar som du inte trivs med.

Ögonbryn och fransfärgning

Många människor väljer idag att färga sina ögonbryn eller fransar, så att du slipper sminka dem varje dag. Ögonbryn och fransfärgning genomförs helt enkelt genom att applicera en säker färg på dina ögonfransar och ögonbryn.

Vaxning
Vaxning är även det en behandling som du i många fall kan hitta på ett spa. Det kan handla om allt från benvaxning till braziliansk vaxning. Ska du använda laser för att få bort oönskat hår är det smart att kolla upp att det är en legitimerad och utbildad läkare som genomför behandlingen.

Manikyr & pedikyr
Pedikyr och manikyr är också något som är populärt att genomföra på ett spa, vilket helt enkelt handlar om att fila och måla dina tår eller fingernaglar. Dessa behandlingar brukar även finnas möjliga att nyttja på specialiserade manikyr- och pedikyr butiker.